Nyinkomna skalkläder från Isbjörn i storlek upp till 140!

Äntligen finns Isbjörns (fd. Nanook) hela kollektion med funktionskläder upp till storlek 134/140 i lager hos MadeForKids! Redan i våras släpptes den traditionella skaljackan och några fleecejackor men nu finns även den snygga Climber Shell Jacket i lager. Nytt för i höst är också de två härliga färgerna LimeChock och TwiligtPurple! De populära färgerna Petrol och Fuchsia finns förstås kvar.

Climber Shell Jacket är helt vattentät med tejpade sömmar och står emot väta bättre än en regnjacka. Jackan har mycket god andningsförmåga och är smidig och lätt att röra sig. Climber Shell Jacket är anpassad även för snölek och har ett snölås som kan tas av när vinterleken är över. Med en bra skaljacka klarar man sig med en enda jacka nästan året om!

Isbjörn of Sweden gör dubbelstorlekar på största delen av kollektionen, vilket innebär att kläderna kan användas 1-2 år per barn. Med sina bra funktioner kan kläderna anpassas och dras åt så att de sitter bra under hela storleksperioden. Kvaliteten på kläderna är mycket hög och de tål att slitas på så att flera barn kan använda dem. Förutom att kläderna håller länge slipper du att köpa regnkläder och andra jackor som hade behövts istället. Med andra ord är det en god investering!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.
 • Sara M

  Hej!

   När får ni in Isbjörn of Swedens vinteroveraller?
  Vad använder du för vinterskor till dina barn? De får ju gärna vara så giftfria som möjligt men ändå vattentäta och varma.

  Mvh/ Sara

  • Marie

   Hej!
   Vinteroverallerna från Isbjörn finns nu för beställning och vi har båda modellerna Entrant W och Dermizax EV http://www.madeforkids.se/36-isbjorn-of-sweden-fd-nanook. Förra året tog de slut redan i slutet av september  hos Isbjörn så jag rekommenderar att beställa tidigt i år.

   Ekologiska vinterskor som är helt giftfria finns hos Kavat och de har en webbshop som går att beställa från. Ekologiska läderskor görs av vegetabiliskt garvat läder och då används endast naturmaterial vid garvningen. Om du vill se hur det går till så kan du titta på en film från Tärnsjö Garveri i Uppland som bl.a. levererar läder till de skinntofflor från Bellio som MadeForKids säljer. http://www.tarnsjogarveri.se/movies.php

   Om man fettar in läderskor så ska de stå emot väta lika bra som Gore-tex, och det andas dessutom. Naturligt fett är mycket skonsammare mot miljön än impregnering som membrankängorna behöver. Kavats icke-ekologiska vattentäta kängor med membran i är dock bra i jämförelse med andra märken som ofta impregnerar skorna med fluorkarboner.  Förra året hittade vi ingen modell från Kavat som passade barnen (de låg på gränsen storleksmässigt) men i år ska vi pröva. 

   Lycka till i sko-djungeln :)

   Mvh
   Marie